Alt om Båt - Norges største båtportal
Annonser
Annonser
Temaside :

Havneguide for Danmark

Se også webkamera fra havner og marinaer i Norge og utlandet.
Vi samarbeider med Åsmund Tveit i Hallberg - Rassy klubben, og har lagt inn hans havneguide, her på BAAT.no. 
Åsmund Tveit ønsker også innspill fra lesere om flere havnebeskrivelser, samt eventuelle rettinger til de eksisterende. Har du bilder / kart er det også interessant.
Send tips til: Åsmund Tveit
Vi gjør oppmerksom på at hverken vi, Hallberg Rassy klubben eller Åsmund Tveit kan holdes ansvarlig for eventuelle feil / mangler i disse beskrivelsene. De brukes på eget ansvar.
Eventuellt tips oss om andre linker vi også burde ha med ! 

LIMFJORDEN  er fin å seile. Man må ha dypgående mindre enn ca 4 m (bør sjekkes) og mastehøyde mindre enn 26 m (Sallingsundbroen). Fremherskende vind- og strømretning er fra vest mot øst slik at fjorden bør seiles denne veien. Man starter da fra Thyborøn. De partiene som er smale, er mudret og meget godt oppmerket. Havnene er godt utbygget. Tidevannsforskjellen er ca 30 cm. Kraftig vind i Skagerak eller Kattegat kan endre strømforholdene. Når man seiler fra Norge, kan det synes fristende å seile over til Hirtshals eller Hanstholm for å korte veien og dele den opp i flere etapper. Da må man imidlertid slå seg fram til Thyborøn mot strøm og vind og dette er neppe å anbefale. Husk å ta med signalflagg N for å signalisere at man ønsker broåpning.

THYBORØN  har gjestehavn helt innerst (mot nord). Man fortøyer langsetter ufendret betongbrygge. Det er strøm på brygga, men ikke vann. Ikke dieselsalg. Fint dusjanlegg. Byen har akvarium og Nordsjøsenter som er verdt å besøke.

Thyborøn gjestehavn
Thyborøn gjestehavn sett fra NV

Videre seilas på Nissum Bredning er lett. Den mudrede kanalen er meget godt merket. Oddesundbroen må åpnes. Anvisning på dette står i Kommas Havnelos, men broen ble åpnet da et par båter nærmet seg.

Oddesundbroen
Oddesundbroen

Det er mulig man kan seile vest og nord for Mors. Seilas syd for Mors er greit.

Sallingsundbroen har seilingshøyde 26 m.

NYKØBING MORS  har et fint marina-anlegg hvor grønnmerkede plasser er ledige. Marinaen har fine utearealer, dusj- og vaskemuligheter etc. Strøm og vann på brygga, men ingen dieselsalg. Ford-butikken har rimelig bilutleie. Kinarestauranten like opp i gågaten er god.

Båthavnen i Nykøbing, Mors
Båthavnen i Nykøbing, Mors

Lynum Bredning er dyp slik at det ikke er nødvendig å følge en merket lei.

LØGSTØR  har en fin båthavn. Vann og strøm på brygga, men ikke dieselsalg. Jeg fant ingen spisesteder i byen, men det er gode grillmuligheter i båthavnen.

Båthavnen i Løgstør
Båthavnen i Løgstør

Aggersundbroen ble åpnet da noen båter nærmet seg

Aggersundbroen
Aggersundbroen. Signalflagg N i masten signaliserer at man ønsker bropassering

AALBORG  har flere marinaer. Marina Fjordparken drives av seilforeningen og er den vestligste. Dette er en fin marina hvor grønnmerkede plasser er ledige. Strøm og vann på brygga. Dieselsalg fra ubetjent kortautomat ytterst på en av bryggene.  Like i nabolaget er det et fint friluftsbad. Bortenfor dette igjen ligger det fine Søfarts- og Marinemuseet (sivil og militær del). I nærheten ligger også et interessant garnisonsmuseum (hær og luftforsvar). Det er litt langt å gå fra Marina Fjordparken til byens sentrum, så dersom man skal besøke bysentrum bør man enten ta buss eller finne en marina nærmere sentrum. Restauranten ”Stygge krumpen” i gågaten Vesteraa 1 i sentrum har meget god mat.

Marina Fjordparken i Aalborg
Marina Fjordparken i Aalborg

I Aalborg må man gjennom de to klaffebroene for vei og jernbane. I sommersesongen åpnes de hver hele time unntatt i morgen- og ettermiddagsrushet.

Jernbanebroen i Aalborg
Jernbanebroen i Aalborg sett fra vest

Veibroen i Aalborg
Veibroen i Aalborg sett fra øst

Fra Thyborøn til Aalborg er leias hovedretning østover (grønne saker på sydsiden). Fra Aalborg til Kattegat er leias hovedretning vestover (røde staker på sydsiden).

Ved Limfjordens utløp ved Kattegatt ligger det to havner: Egense på sydsiden og HALS  på nordsiden. Hals er størst og har størst butikker. Det går hyppig ferge mellom de to havnene.

Hals er en stor og travel havn hvor man kan ligge på grønnmerkede plasser. Bensinstasjon litt opp i veien. Restaurant Havkatten har god mat. Her er stor dagligvarebutikk med godt utvalg.

LÆSØ har to havner: Vesterø og  Østerby. ØSTERBY har en stor havn. Bensinstasjon litt opp i veien.

Havnen i Østerby på Læsø

Havnen i Østerby på Læsø
Havnen i Østerby på Læsø
 

Østerby Hotel har svært god mat.

Nyheter Artikler Tester

Utvalgte artikler

BÅTNYTTWebkamera

Annonser