Alt om Båt - Norges største båtportal
Annonser
Annonser
Temaside :

Havneguide for Østfold

Se også webkamera fra havner og marinaer i Norge og utlandet.
Vi samarbeider med Åsmund Tveit i Hallberg - Rassy klubben, og har lagt inn hans havneguide, her på BAAT.no. 
Åsmund Tveit ønsker også innspill fra lesere om flere havnebeskrivelser, samt eventuelle rettinger til de eksisterende. Har du bilder / kart er det også interessant.
Send tips til: Åsmund Tveit
Vi gjør oppmerksom på at verken vi, Hallberg Rassy klubben eller Åsmund Tveit kan holdes ansvarlig for eventuelle feil / mangler i disse beskrivelsene. De brukes på eget ansvar.
Eventuellt tips oss om andre linker vi også burde ha med ! 


RINGDALSFJORDEN
til Halden er pen. I de trangeste sundene kan det gå noe strøm.

For å seile til HALDEN går man Ø av Sauøya. Gjestehavna ligger helt innerst i NØ. Dette er en pen og fin havn midt i byen, og med salg av drivstoff. Fra gjestehavna går man rett opp til Fredriksten festning.

TISLER. Idyllisk havn ved ankertegnet i kartet. Man kan fortøye med baugline i land. Fine øyer, men neppe havn for dårlig vær. 

Tisler
Tisler

S av Kirkøy (Hvaler) ligger N LAUER som har en molo på Ø-siden. Bak denne er det fint.

Øst for Kirkøy ligger N Sandøy. Vest for denne ligger ANDHOLMENE. Man kan seile inn fra syd ved 4-tallet og ligge mellom holmene langsetter fjellet, eller på N- og S-siden med baugline i land. KÅVEN gir godt vindlé ved 3 meters merket. 

TORDENSKJOLDSBUKTA er bukta på NØ-siden av n Sandøy, mellom 1,6 tallet og den lille odden like sønnenfor. Dette er en fin havn.

SKJÆRHALDEN på Kirkøy er en fin havn. Flytebrygga er gjestebrygge, likeså er den brygga som har alle bildekkene som fendere for gjester. Man bør legge akter-ankeret langt ut, da det visstnok er dårlig holdebunn. Jeg fant ikke dieselbunkring her.

Skal man fra for eksempel Skjærhalden til Strømstad, er det greit å gå HERFØLRENNA . Her er det kafe og diesel.

HOLTEKILEN på Kirkøys østside er omgitt av flatt land. Dette er en fin havn for ankring på svai. God holdebunn. Man kan ligge for svai eller langs land på sydsiden. Når man seiler inn mot kilens åpning, skal man holde seg litt unna søndre land.

HELLESKILEN på Kirkøys østside er trang og det grunner fort opp, men det er antagelig fint å ligge langs fjellveggen ved 2-tallet.

En sidefjord til Skjebergkilen heter Grimsøykilen. I utløpet av denne ligger GRANHOLMEN. Det er fint å ligge på NØ-siden langs fjellet. Øya er fin for fotturer.

Det er fint å ligge på svai mellom KJERRINGHOLMEN og DELEBÆK innerst i Skjebergkilen.

Ennå lenger inn i Skjebergkilen ligger HØYSAND BAD. Man kan ligge med baugfeste i brygga. Dusj.

S MISINGEN har bolter i fjellet i bukta på S-siden av øya. Det er en brygge innerst i bukta. Dette er en god havn langs brygga ved ankertegnet.Noen som prøvde å få ankeret til å sitte utpå, hadde problemer. Overettmerkene gjør det lett å komme inn i bukta.

AKERØY  har en havn ved ankeret på NØ-siden. Den er idyllisk og er bedre enn kartet tyder på. Man kan ligge for svai.

KJELDVIKA i Skjelsbusundet er ødelagt av en vannledning midt i havnen.

På S-siden av Vesterøy ligger UTGÅRDSKILEN. Bak moloen kan man kjøpe is, det er fiskemottak og butikk.

PAPPERHAVN: baugline i brygga utenfor kiosken utenfor fiskebåtene (på hjørnet ut mot sundet).
Man kan også gå inn i havna, odde, rødt hus (sjøbu), jernring nedenfor denne, eller på svai.

FREDAGSHØLET ligger på Seiløy, som ligger nord av Papperhavn. Man ligger fint opp mot 8 m for svai eller mot NV med tau i land. Det er god ankerbunn med løs bunn N for 8 m, benytt paraplydregg.

FJELDSKILEN har 25 gjesteplasser, restaurant, vann, drivstoff, og mastekran.

Fjeldkilen

KJØKØYSUNDET er det båtutstyrsbutikk og drivstoffsalg. Havna har 7 gjesteplasser, og det er mastekran der.   

Kjøkøysundet

FANTERENNA mellom Flatskjærene, vest av Strømtangen, er bra, men utsatt for hard SV vind. Det er bolter i fjellet.

HELLESKILEN ved Foten et par nautiske mil syd av Hankø har en steinmolo. Innenfor denne er det private brygger hvor de ytterste meterne av moloen er gjesteplasser, benytt anker akterut. Det er dypt nok til å ta en god sving og legge ut ankeret passe langt inn i bukta. Fin havn, gode bademuligheter fra svabergene. 

Hellekilen
Helleskilen
sett fra nord

MÆRRAPANNA utenfor Slevik er en utrolig idyll, med sandstrand mellom øyene. Man kan ligge langsetter land ved ankertegnet. Det kan være lurt å ro ut et anker S-over for lettere å ta seg ut ved S vind. Det er gjestebrygge ved friarealet på NØ-siden av Gjetøy.

SLEVIKKILEN. Ved Slevikkilen på V-siden av Gjetø er det brygger langs land. Man kan ha anker akter. Meget bra havn med ly for alle vinder.

HANKØ HAVN sydvest på øya inne ved 3-tallet. Man seiler inn fra syd på to overett-merker. Skvalpeskjæret SV av 4-tallet finnes ikke.

HANKØ SEILERKRO har 100 gjesteplasser, dusj og vaskemaskin.

Hankø

ENGELSVIKEN har en gjestebrygge innerst ved østre molo. Denne er grei og har ingen avgift. Videre er det en brygge lenger inn, ved restauranten. Her er det også drivstoff-salg og en meget god fiskebutikk.

Ø av Eldøya, S av Larkollen ligger RØRVIKA med molo for fiskebåter. Man kan ha anker akter, baug mot kaia.

Ved LARKOLLEN kan man ligge bak molo, fiskehavn.

EVJESUND ligger i et område hvor det ikke er for mange havner. Her har jeg ankret på svai en gang like innefor det innerste sundet, og loddet opp dybden til 2 meter. Jeg lå bra, men er det ikke utsatt for vind her ?
"Berge Viking" er observert innerst i den innerste pollen, så det må være dypt nok.

MOSS GJESTEHAVN har 40 gjesteplasser, dagligvare, dusj, restaurant.

Moss Gjestehavn

BETONGEN gjesthavn i Moss har 4-5 gjestplasser og dagligvare, dusj, kran og strøm.

Betongen

 
Nyheter Artikler Tester

Utvalgte artikler

BÅTNYTTWebkamera

Annonser